TALLER SOBRE SÈRIES de TV, VIDEO-JOCS I CINEMA

 

Taller sobre sèries de TV,  vídeojocs i cinema amb una nova perspectiva

Dissabte dia 4 de novembre, a les 11 del matí a L’Ideal d’Olot, va tenir lloc un taller dinamitzat per Marta Roqueta; periodista, fundadora i editora de Zena; revista que analitza la cultura popular amb perspectiva de  gènere, raça, lgtbi i diversitat funcional.

El taller va ser molt interessant ja que vam aprendre a analitzar sèries, pel·lícules i vídeojocs des de nous punts de vista. Vam aprendre moltes coses noves com ara: què és el “white washing”, el “síndrome de la barrufeta” o “el principi de trinity”.

Per sort,  cada vegada hi ha més guions, còmics i video-jocs que eviten caure en estereotips masclistes, racistes, transfòbics o homofòbics  i que ens ensenyen que nous referents són possibles!!

No obstant això, hem de seguir lluitant perquè la veu dels col·lectius feministes, lgtbi+, persones amb diversitat funcional i persones racialitzades sigui valorada i acceptada arreu.

Aquesta activitat va ser possible gràcies a la col·laboració de la residència Fàber i de l’Ideal Espai per Joves d’Olot.