Denunciar la publicitat sexista avui és més fàcil!

Bústia Participativa per a denunciar amb la publicitat sexista.

Des de la Dalla Garrotxa volem donar a conèixer una nova eina per a denunciar la publicitat sexista. Es tracta d’una iniciativa de Dones Juristes de Catalunya, que ens facilitarà la feina i ens ajudarà a combatre els rols discriminatòris.

Les denúncies es podran fer directament a través de la web www.rolssexistesnogracies.cat, al correu electrònic rolssexistes@donesjuristes.cat o amb l’ús del hashtag #RolsSexistesNoGràcies

Us deixem amb el comunicat de Dones Juristes sobre aquesta iniciativa:

“Volem combatre la pervivència d’estereotips i models sexistes i discriminatoris a la publicitat, sabem que és un repte complex però essencial per tal eliminar els obstacles que impedeixen abastar una territòri lliure de violències i d’estereotips de gènere.

Els mitjans de comunicació són els principals escenaris de la representació de gènere; els espais més poderosos de la societat per a crear i transmetre estereotips, i la publicitat és el gènere comunicatiu amb més influència entre la ciutadania.

El missatge publicitari no és neutre, no es limita a projectar i a condicionar les decisions de consum sinó que educa la nostra mirada, crea i conforma imaginaris, actituds, valors i conductes i ens posa en contacte amb un estil de vida atractiu, sense el qual no aconseguirem ser feliços.

De vegades de forma directa, i d’altres de forma subtil, la publicitat continua promovent models i rols de gènere tradicionals, amb termes discriminatoris,  representa imatges masculines per tractar de donar més autoritat al missatge; allunya les dones dels espais de presa de decisions; devalua les tasques domèstiques; mostra imatges de dones subordinades als homes, i amb uns estàndards de bellesa poc realistes; utilitza la dona com a objecte sexual i el seu cos com a reclam de productes adreçats als homes, i representa imatges de violència i d’ incitació a les violències masclistes, de control i dominació de l’home sobre la dona.

El sexisme és un producte cultural i educatiu; els rols s’aprenen des de la infància i la publicitat és fonamental  per la creació i transmissió d’aquests rols; la publicitat crea, potencia i perpetua etiquetes i discriminacions sexistes.

Obrim un pàgina web www.rolssexistesnogracies.cat   amb informació legal i  publicació de tota la normativa internacional, estatal i catalana sobre publicitat sexista, pàgina que estarà oberta a les queixes sobre continguts publicitaris sexistes o que incloguin imatges estereotipades de les dones, el que anomenem la Bústia Participativa.

Crearem també un llistat d’empreses i marques que fan ús de publicitat sexista i

discriminatòria, que actualitzarem periòdicament i que intentarem viralitzar a través de les xarxes i canals socials, promovent la pressió social i el boicot a les esmentades empreses.”

No esperis més i denuncia!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *