Comissió Queer

queer

Comissió Queer

La comissió Queer de la Dalla treballa per a visibilitzar i donar a conèixer les lluites i les problemàtiques de lesbianes, gais, transexuals, i totes aquelles persones que no es reconeixen dins d’un sistema binari i heteronormatiu. Vam decidir anomenar-nos “comissió queer” perquè, per una banda, volíem desmarcarnos de ser una entitat LGTB, i d’altra banda, creiem que aquest nom és més inclusiu i divers que unes sigles. La paraula “queer” deriva de l’anglès. Vé per oposició a allò considerat correcte o normal “straight”, i vol dir rar, extrany o diferent; “queer”. Era una paraula que s’emprava amb to despectiu cap als homosexuals, i que el moviment insubmís al gènere binari i a l’heteropatriarcat es va reapropiar i reivindicar com a seva.

Campanyes realitzades

Fins a dia d’avui hem realitzat diverses campanyes en motiu del Dia Internacional Contra la LGTBIQ+fòbia, que recorda la decisió de l’OMS, presa el 17 de maig de 1990, de treure l’homosexualitat de la llista de malalties; el 26 d’abril, Dia Internacional de la Visiblitat Lèsbica; i el 28 de juny dia de l’Alliberament LGTBIQ+ i el 15 de març, Dia Internacional Contra la Transfòbia.

Actualment estem duent a terme una campanya de difusió al voltant de les identitats de gènere no binàries que, alhora, ens està servint de material de formació tant a nivell intern com extern. En aquest aspecte, cal dir que des de La Dalla Feminista es va impulsar una campanya arran de la decisió d’una de les companyes per tal d’aconseguir una tercera casella no binària en les opcions de gènere en els formularis de les administracions públiques catalanes, emparant-nos en l’article 23 de la LLEI 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (Llei Catalana Contra l’Homofòbia). A continuació podeu veure materials d’algunes de les campanyes realitzades per la Comissió Queer:

Us deixem l’enllaç de la notícia que va fer Olot Televisió sobre la taula rodona que vam organitzar arran de l’aprovació de la llei contra l’homofòbia al Parlament de Catalunya: